Valbeveiliging keuren

Valbeveiliging keuren is een jaarlijks terugkerende verplichting. Op grond van de wetten en regels moet u minimaal één keer per jaar uw valbeveiliging laten keuren overeenkomstig NEN-EN 365. Laat u uw valbeveiliging niet keuren, dan loopt u niet alleen kans op een hoge boete, maar ook op ernstige arbeidsongevallen – met alle onkosten en ongemakken vandien.

Alles over valbeveiliging keuren

Valbeveiliging is er in veel verschillende soorten en maten. De valbeveiligingsmiddelen, zoals tuigjes en talrepen, zijn verplicht wanneer werkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd. Zonder deugdelijke harnassen en valstoppen kunnen valpartijen van grote hoogte worden gemaakt. Valbeveiliging én valbeveiliging keuren is dus een zaak van levensbelang – niet alleen voor betrokkenen, maar ook voor werkgevers omdat ze door ongevallen ernstige schade kunnen oplopen.

Wanneer we valbeveiliging keuren, kijken we of het label van de beveiligingsmiddelen nog goed leesbaar is. Daarnaast kijken we of alle onderdelen, zoals sluitingen, valdempers en haken, nog goed werken. Valbeveiliging zonder mechanische werking wordt alleen visueel geïnspecteerd.
Valbeveiliging met slecht leesbare of onleesbare labels wordt direct afgekeurd. Ook bij rafels, verkleuringen, slechte naden en onveilige sluitingen kan de valbeveiliging worden afgekeurd. Het is dus zaak om alle onderdelen goed na te kijken om problemen te voorkomen.

Valbeveiliging keuren door VDV Inspectie

VDV Inspectie is keurmeester voor valbeveiliging. We hebben jarenlange ervaring in het keuren van valbeveiliging en andere middelen. Eventuele onvolkomenheden kunnen we op locatie of in onze werkplaats repareren. Wordt een product definitief afgekeurd, dan kunnen we u uit voorraad vervangende producten aanbieden.
De certificaten van goedgekeurde producten zijn toegankelijk via een online portal zodat ze altijd en overal toegankelijk zijn.

Wilt u weten hoe wij uw valbeveiliging keuren of zoekt u een specialist op het gebied van allesomvattende keuringen? Bel 038 – 3855569 of stuur ons een e-mail!